+36 1 354 1608 és +36 20 317 5185 (H-P 10.00-16.00) info@penzsztar.hu
2018. évi győztesek

2018. évi győztesek

PénzSztár Győztesek Klubja

2018. évi győztesek: a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapatának tagjai

MOLNÁR BENCE

Jelenleg 12. osztályos a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban.

„A PénzSztár számos lehetőséget nyújtott számomra. Segített elmélyíteni gazdasági ismereteimet, fejleszteni együttműködő és prezentációs készségeimet. Egy összetartó közösség tagjává válhattam, sőt a verseny abban is megerősített, hogy érdemes gazdasági irányban továbbtanulnom.”

FREGÁN DOROTI

Jelenleg 12. osztályos a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban.

„Nagyon fontos, hogy mindenki tudatosan döntsön a pénzügyeiben. A PénzSztár kiváló lehetőséget kínál az ehhez szükséges tudás megszerzésére. Bár nem ilyen irányban szeretnék továbbtanulni, biztos vagyok benne, hogy a mindennapjaim során hasznát veszem a versenyen elsajátított ismereteknek.”

MÉSZÁROS PÉTER

Elsőéves a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökinformatikus szakán.

„A PénzSztár révén rengeteg tudásra tehettem szert a pénzügyek terén, a verseny csak növelte érdeklődésemet a pénzügyek iránt. Biztos vagyok benne, hogy az itt megszerzett ismeretek a jövőben rendkívül hasznosak lesznek a mindennapokban, még úgy is, hogy nem gazdasági pályára készülök.”

GERGÁLY ANNA

Elsőéves a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökinformatikus szakán, az iMsc program résztvevője.

„A PénzSztár olyan új kihívásokat jelentett számomra, melyeket más versenyeken még nem tapasztaltam. A tudásunk mellett széleskörűen próbára tette azokat a fontos készségeinket is, mint a csapatmunka vagy a nyilvános beszéd. Az elképesztően hasznos pénzügyi tudás mellett ezeket tekintem a verseny legfontosabb hozadékának.”

A verseny támogatói

logok-sponsor-anima-194 ____________________________

2017. évi győztesek

2017. évi győztesek

PénzSztár Győztesek Klubja

2017. évi győztesek: a Tatabányai Árpád Gimnázium csapatának tagjai

ZÁMBÓ BALÁZS

A Budapesti Corvinus Egyetem  gazdaság-informatika szakának elsőéves hallgatója.

„Úgy gondolom, hogy a PénzSztár egy mérföldkő volt a gimnáziumi tanulmányaim során. Az izgalmas fordulóknak köszönhetően nem csak a gazdasági ismereteim bővültek, de – a prezentációs és érvelési feladatok által – a kommunikációs készségem is fejlődött. A PénzSztár megerősített abban, hogy gazdasági pályát válasszak a továbbtanulás során. Végül, de nem utolsó sorban, bekerülhettem egy olyan közösségbe, amelyben értékes kapcsolatokra találhatok és érdekfeszítő előadásokon vehetek részt.”

ZSIDEK BENCE

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves hallgatója, energetikai mérnöki alapszakon.

„Számomra a PénzSztár nem csak egy verseny, ahol emberek mérik össze a tudásukat, hanem egy közösség, amelyhez tartozni élményekkel és megbecsüléssel jár. A motivációnkat nem a jutalmak adták, hiszen ezekről az utolsó pillanatig nem is tudtunk, mert nem ez számított. Számunkra fontosabb a megszerzett tudás, az elismerés és az a büszke érzés, hogy igen, ezt is megcsináltuk!”

TOPERCER PÉTER

A Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakának elsőéves hallgatója.

„A verseny előtt is érdeklődtem a gazdaság működése és a pénzügyek iránt, így nagy lelkesedéssel vágtam neki a felkészülésnek. A verseny alatt hasznos ismeretekkel gazdagodtam, amik segítettek a pénzügyi tudatosságom erősítésében. Az izgalmas feladatok élménnyé tették a versenyzést, az értékes tárgyi és szakmai nyeremények pedig motiváltak minket a célunk elérésében. A Pénzsztár a pályaválasztásban is segített, az itt szerzett tapasztalatok megerősítettek abban, hogy ezen a területen tanuljak tovább.”

SÓKI ANDRÁS

Elsőéves a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, villamosmérnöki alapszakon.

„Ugyan nem gazdasági pályára készülök, ám a téma mindig nagyon érdekelt. A versenyre való felkészülés során olyan – fontos és hasznos – tudást szereztem a pénzügyek minden területéről, amit e nélkül nem, vagy csak részben kaptam volna meg. A verseny fordulói során olyan készségeket gyakorolhattam izgalmas feladatokon keresztül, amik az oktatásban nincsenek benne, viszont az életben elengedhetetlenek. Nem utolsó sorban a verseny összehozta ezt a nagyszerű csapatot, élmény volt együtt dolgozni.”

A verseny támogatói

logok-sponsor-anima-194 ____________________________

2016. évi győztesek

2016. évi győztesek

PénzSztár Győztesek Klubja

2016. évi győztesek: a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium csapatának tagjai

SASS BOGLÁRKA

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és számvitel szakának elsőéves hallgatója és kollégista a Mathias Corvinus Collegiumban.

„Bár a verseny előtt egyáltalán nem tanultam pénzügyi témákról, az ezzel kapcsolatos kihívások és a csapatmunka felkeltette az érdeklődésemet. A PénzSztár lehetővé tette, hogy kipróbáljam magamat ezen az új területen, és rengeteg speciális tudással és élménnyel gazdagított. A verseny nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a jövőben pénzügyekkel foglalkozzak.”

SZÉKELY MIHÁLY

Elsőéves a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának általános orvos szakán.

„Édesanyámtól hallottam először a versenyről, aki közgazdaságtant tanít egy debreceni középiskolában. Későbbi csapattársammal igyekeztünk olyan embereket keresni magunk mellé, akik szorgalmasak, gyakorlatiasak és – legfőképpen – érdekli őket a közgazdaságtan. Szerencsére sikerült egy ütős kis csapatot összehoznunk!”

JÁNOSI BÁLINT

Elsőéves a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának általános orvos szakán.

„Nagyon sokat tanultam a PénzSztárnak köszönhetően. Megkedveltem a közgazdaságtant, pedig ezt a szót azelőtt nem sokszor használtam. A szervezők révén sokszor bonyolult és kreatív feladatokkal találtuk szembe magunkat, a verseny minden perce izgalmas volt. Rájöttem, hogy a pénzügyek életünk egyik meghatározó része, ezért a jövőben is szeretném a versenyen szerzett tudást kamatoztatni. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy a mozgalmas és cseppet sem zökkenőmentes felkészülés során a csapatunkban kialakult egy nagyon jó összhang. Leginkább ennek köszönhetjük azt, hogy elértük a kitűzött célunkat.”

VOJCSKÓ DÁNIEL

Az angliai Warwick University elsőéves hallgatója, tanulmányait Economics and Industrial Organisation szakon folytatja.

„Nagyon sokat adott nekem a PénzSztár. Segített eldönteni, hogy a jövőben gazdasági területen szeretnék továbbtanulni, emellett sok hasonló érdeklődésű emberrel találkoztam, így a kapcsolati tőkém is gyarapodott. Rengeteg hasznos lehetőség vált elérhetővé számomra, automatikusan felvettek a Mathias Corvinus Collegiumba, és egy rövid szakmai gyakorlatot tölthettem a verseny egyik támogatójánál, a PricewaterhouseCoopers-nél.”

A verseny támogatói

logok-sponsor-anima-194 ____________________________

2015. évi győztesek

2015. évi győztesek

PénzSztár Győztesek Klubja

2015. évi győztesek: a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatának tagjai

ROTTEK BENCE

Negyedéves a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán és kollégista a Rajk László Szakkollégiumban.

„A pénzügyek az élet minden területét átszövik, így ahhoz, hogy biztos lábakon álljak a nagyvilágban, szerintem elengedhetetlen egy bizonyos szintű pénzügyi műveltség elérése. Mivel társadalomtudományi pályára készültem, úgy éreztem, hogy az iskolán kívül kell ezt a tudást megszereznem, és a verseny erre remek lehetőségnek ígérkezett. Be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen sok tanulást és rendkívül mély tudást követelt meg minden egyes forduló. Kemény kihívás volt, de az izgalmas, komplex feladatoknak és a csapatomnak köszönhetően mégis minden percét élveztem.”

VÁLYOGOS ANNA

Idén nyáron szerzett diplomát a Cambridge-i Egyetem közgazdaságtan szakán,  kiemelkedő szakdolgozattal. A Cambridge Society for Economic Pluralism (CSEP) elnöke.

„A PénzSztár nagyszerű lehetőséget kínált pénzügyi tudatosságom erősítésére, mely számomra prioritás, ám a magyar oktatási rendszerből fájóan hiányzik az ehhez kapcsolódó tananyag. A verseny sokrétű feladatain keresztül fejleszteni tudtam előadói és problémamegoldó készségeimet is, ráadásul csapatként dolgozva sokkal örömtelibb volt a felkészülés és a vetélkedés egyaránt.”

SZALKA ÁRON

Az ELTE alkalmazott közgazdaságtan szakán tanul, kollégista a Széchenyi István Szakkollégiumban.  

„Azért indultam a PénzSztár versenyen, mert nagyon sokfélének és érdekesnek tűntek a feladatok, és nem is csalódtam. Nem is beszélve a jó hangulatról és nyereményekről! Ez a verseny adta meg a végső lökést ahhoz, hogy az ELTE alkalmazott közgazdaságtan szakára jelentkezzek, ami egy nagyon jó döntés volt.”

KOVÁCS BERTOLD

Elemző a KPMG Corporate Finance üzletágánál. Diplomáját a Warwicki Egyetem pénzügy és számvitel szakán szerezte, first class minősítéssel.

„A jóléti ellátórendszert érő kihívások megkövetelik a pénzügyi tudatosságot. A PénzSztárban való részvételem megalapozta a gazdasági és pénzügyi rendszerrel kapcsolatos ismereteimet, melyek által tudatosan alakíthatom pénzügyeimet úgy, hogy az egészségügyi vagy nyugdíjrendszert érő változások ne érjenek felkészületlenül. Mindemellett a verseny, a jó hangulatú csapatmunkának köszönhetően, egy életre szóló élménnyel is megajándékozott.”

A verseny támogatói

logok-sponsor-anima-194 ____________________________

2014. évi győztesek

2014. évi győztesek

PénzSztár Győztesek Klubja

2014. évi győztesek: a budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium csapatának tagjai

RÁTKY MÁRTON

Diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és számvitel alapszakán, mesterszakos tanulmányait az egyetem számvitel szakán folytatja. Tagja a Mathias Corvinus Collegium szakkollégiumnak, valamint kétszeres köztársasági ösztöndíjas. Fél évet tanult a University of Maastricht-on.

„A verseny előtt is érdekelt a pénzügyi élet és a gazdaság működése. A csapatmunka és a versenyen szereplő feladatok változatossága csak megerősített abban, hogy mindenképp jelentkeznem kell. A későbbiekben az élet számos területén óriási előnynek bizonyult a verseny során megszerzett tudás.”

POLGÁR PÉTER

Diplomát szerzett a University College London molekuláris biológia szakán

„Bár a pénzügyek eleinte nem tartoztak főbb érdeklődési területeim közé, későbbi csapattársaim meggyőztek ezeknek az ismereteknek a fontosságáról. Motiváló volt számomra a csapatmunka, a megszerezhető tudás, és az, hogy képességeimet prominens szakemberek előtt mutathattam meg. Úgy érzem, hogy a verseny során szerzett tapasztalatok – főként a csapatkészségek és a kritikus szövegértés terén – ugyanannyira fontosak a tudományos életben, mint a pénzügyek világában.”

CSIZOVSZKY ANNA

Diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnöki karán, ahol sikereket ért el a kari TDK-n. Jelenleg a BME regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakán folytatja tanulmányait.

„Először főleg a nyeremény és a csapatverseny keltette fel a figyelmemet, de ennél sokkal többet kaptam. A PénzSztár nélkül valószínűleg sohasem tanultam volna ennyi mindent befektetésről, hitelről, vállalkozásról, tőzsdéről vagy adózásról. Újfajta gondolkodással, szemlélettel gazdagodtam, bővült a látóköröm, nem beszélve arról, hogy ilyen színvonalas versennyel azóta sem találkoztam.”

CSER NIKOLETTA

Diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán.

„A PénzSztár nagy hatást gyakorolt rám, többek között ezért döntöttem úgy, hogy gazdasági irányvonalon tanulok tovább. A verseny értékes tapasztalatokat nyújtott számomra, olyan szakmai tudásanyagot sajátíthattam el, mely nagy segítséget jelentett egyetemi tanulmányaim megkezdésekor is.”

A verseny támogatói

logok-sponsor-anima-194 ____________________________

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ a böngészés biztonságának növelése és a felhasználói élmény fokozása érdekében. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close