A PénzSztár verseny fordulói

Előselejtező

Az online előselejtező két fordulójára 2015. október 15-én és 21-én kerül sor. Mindkét forduló délután 14 órától 17 óráig tart, és ezen belül 80 percen keresztül van lehetőség a feladatok megoldására. A regisztrált csapatok ez idő alatt bármikor kitölthetik és elküldhetik az online feladatlapot. A két forduló pontszámainak összesítése a hazai csapatok esetében megyénként történik, a határon túli magyar csapatok esetében pedig kelet-kárpát-medencei és dél-kárpát-medencei területenként. Az összesített pontszám alapján mindenhonnan az 5-5 legeredményesebb csapat, azaz összesen 100 hazai és 10 határon túli magyar csapat jut tovább a megyei selejtezőbe.

Selejtező

A selejtezőre 2015. november 4-én kerül sor 20+2 helyszínen, párhuzamosan. A hazai csapatok a 19 megyében és Budapesten mérik össze a tudásukat. A határon túli magyar csapatok két magyarországi helyszínen versenyeznek: az egyik helyszínen a kelet-kárpát-medencei csapatok, a másikon pedig a dél-kárpát-medencei csapatok. A bejutott 100 hazai és 10 határon túli magyar csapatnak minden helyszínen ugyanazokat az írásbeli és szóbeli feladatokat kell megoldaniuk. A 100 hazai csapatból 28 mehet tovább a középdöntőbe: a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, a közép-magyarországi régióból pedig a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett. A 10 határon túli magyar csapatból 4 mehet tovább: mindkét helyszínről a győztes és a második helyezett csapat.

Középdöntő

A középdöntőre 2015. november 19-én kerül sor 7+1 helyszínen, párhuzamosan. A hazai csapatok a 7 magyarországi régióban mérik össze a tudásukat. A határon túli magyar csapatok szintén egy magyarországi helyszínen versenyeznek. A bejutott 28+4 csapatnak írásbeli és szóbeli feladatokat, játékos helyzetgyakorlatokat kell megoldaniuk. A legjobb 7 hazai és 1 határon túli magyar csapat jut tovább az elődöntőbe.

Elődöntő

A 2015. december 3-i elődöntőre egy budapesti helyszínen kerül sor. A bejutott 8 csapatnak írásbeli és szóbeli feladatokat, játékos helyzetgyakorlatokat kell megoldaniuk. A 4 legjobb csapat jut tovább a döntőbe.

Döntő

A döntőbe jutott legjobb négy csapat 2015. december 17-én egy budapesti helyszínen méri össze a tudását.