Gyakorló tesztek

Az alábbi online gyakorló tesztek a PénzSztár-képző 2014. tavaszi előadásainak témáira épülnek. Az oktatóvideók formájában megtekinthető előadásokat pénzügyi, gazdasági szakemberek tartották a középiskolások számára. 

Áttekintés a gazdaság állapotáról

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke tartott a gazdaság állapotáról.

A magyar költségvetésről – másképpen

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke tartott a magyar költségvetésről.

A biztosítás lényege, a biztosítók társadalmi szerepe

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke tartott a biztosítás lényegéről és a biztosítók társadalmi szerepéről.

A tőzsde és ami mögötte van

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet Tóth Attila, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese tartott a tőzsde világáról.

Államadósság és állampapírpiac

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese tartott az államadóssággal és az állampapírpiaccal kapcsolatos tudnivalókról.

Az Európai Unió pénzügyei

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet Halm Tamás, a Budapesti Gazdasági Főiskola felnőttképzési igazgatója tartott az Európai Unió pénzügyeiről.

A bankrendszer működése

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet a Magyar Bankszövetség szakemberei, Kovács Levente főtitkár, valamint Batka Anna és Vass Péter vezető közgazdászok tartottak a bankrendszer működéséről.

Mesterségem címere: pénzügyi vezető

A teszt kérdései a PénzSztár-képző előadásának témájára épülnek, amelyet a Balázs Árpád, a PwC Magyarország cégtársa és könyvvizsgálati üzletágának vezetője tartott a vállalati pénzügyekről.