Sajtószoba

Sajtóközlemények

Budapesti gimnazisták nyerték a PénzSztár versenyt

Az idén is rendkívüli izgalmak közepette zajlott a harmadik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntője. A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata szoros küzdelemben szerezte meg a 2015. évi PénzSztár címet.

Két gimi és két szakközép csapata jutott a döntőbe

A Budapesti Gazdasági Főiskolán 2015. december 3-án lezajlott országos elődöntő végeredménye alapján két gimnázium és két szakközépiskola csapata mérheti össze a tudását a PénzSztár verseny 2015. december 17-én megrendezendő fináléjában.

Kialakult az elődöntő 8 tagú mezőnye

A 2015. november 19-én, országszerte 8 helyszínen, 32 négyfős csapat részvételével megrendezett regionális középdöntők eredménye alapján kialakult a PénzSztár verseny december 3-án, Budapesten tartandó elődöntőjének 8 tagú mezőnye.

Megvan a 32 középdöntős csapat

Kialakult a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny november 19-én megrendezendő regionális középdöntőinek 4-4 tagú mezőnye, miután november 4-én 110 négyfős csapat részvételével lezajlottak a megyei selejtezők.

Több mint 4000 középiskolás versenyez

Több mint 1000 négyfős középiskolás csapat részvételével, október 8-án indul a legnagyobb hazai pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. A verseny fődíja fejenként 100 ezer forint és egy-egy okostelefon a győztes csapat minden tagjának.

Október 5-ig lehet nevezni az idei PénzSztár versenyre

A szervezők immár harmadik alkalommal hirdetik meg a vetélkedőt, amelynek fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

 

Médiamegjelenések

 

Origo: Kiszúrták a biztosítási szerződésben a bakit

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata szerezte meg a PénzSztár címet. A diákoknak többek között egy biztosítási szerződésben kellett megtalálniuk a téves információkat, ügyfélleveleket kellett a megfelelő pénzügyi szervezetekhez elirányítaniuk, illetve grafikonokat kellett elemezniük.

Az én pénzem: Budapesti gimnazisták a legjobbak a pénzügyekben

A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata szoros küzdelemben szerezte meg a 2015. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat az Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntőjében. A versenyre több mint ezer négyfős középiskolás csapat jelentkezett.

Hír6.hu: Másodikok lettek a csabai közgések a PénzSztár-on

Idén a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata szoros küzdelemben szerezte meg a 2015. évi PénzSztár címet. A dobogó második helyére a Békéscsabai SzC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola versenyzői léphettek.

Világgazdaság: Budapesti gimnazisták nyerték a PénzSztár versenyt

Idén a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata szoros küzdelemben szerezte meg a 2015. évi PénzSztár címet és a fődíjakat a harmadik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntőjében – közölte a rendező TAS-11 Kft. az MTI-vel.

Hírmondó: A Székely Mikó diákjai máris pénzsztárok

Erdélyből elsőként jutott tovább, a regionális döntőn negyedik helyezést ért el a magyarországi Pénzsztár pénzügyi-gazdasági versenyen a Székely Mikó Kollégium csapata. A középiskolás diákoknak, összesen 1000 csapatnak hat fordulón kellett átverekednie magát, amelyből az első kettő online zajlott.

MosonmagyaróvárTV: PénzSztár selejtező Győr-Moson-Sopron megyében

Ismét Mosonmagyaróvár adott otthont a PénzSztár elnevezésű verseny megyei fordulójának. A gazdasági megmérettetésen főként a pénzügyi tudásukról adtak számot a középiskolások. A legjobban teljesítő csapat hamarosan a regionális döntőben mutathatja be tudását a szakmai zsűri előtt.

Szabolcs Online: A Profi-Team csapata diadalmaskodott Nyíregyházán

Az idén harmadik alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny megyei selejtezőjére került sor a SZABOLCS Takarékszövetkezet szervezésében Nyíregyházán. A selejtezőt a Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakközépiskolájának Profi-Team csapata nyerte.

Frisss.hu: A Nagy Lajos Gimnázium csapata nyert Szombathelyen

Szerda délután a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban tartották a PénzSztár verseny megyei selejtezőjét, öt megyei iskolából nevezett csapatok részvételével. Közben párhuzamosan országszerte is zajlottak a versenyek, a Szombathelyinek a Savaria Takarékszövetkezet volt a házigazdája.

Hajdú-Bihari Napló: Százezer forint és okostelefon a cél

Országosan harminckét csapat – köztük a Hajdúszoboszlón székelő Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakközépiskolájának diákjai – jutottak tovább a PénzSztár verseny regionális középdöntőjébe. A Százezer Arany nevű csoport november 19-én mérkőzik meg az országos továbbjutásért.

Minap.hu: Pénzügyekről és gazdaságról kérdezték a fiatalokat

Definíciók, számítási illetve szövegértési feladatok és egy kis történelem is – persze kizárólag a pénzügy és gazdaság területéről. Szerdán Miskolcon tartották a PénzSztár verseny megyei selejtezőjét. Az országban összesen huszonkét helyszínen több mint 400 középiskolás mérte össze tudását.

GazdaságTV: Nem idegen a középiskolások körében a tőzsde fogalma

Noha már nem idegen a középiskolások körében a tőzsde fogalma, de a pénzügyi-gazdasági ismeretekkel jobban kéne foglalkozni. Jellemzően felnőtt korban kerülünk kapcsolatba először a pénzügyekkel, pénzügyi döntésekkel – mutatott rá Vojnits Tamás, a TakarékBank vezérigazgató-helyettese.

EchoTV: Miként lehet javítani a pénzügyi kultúrán?

Az EchoTv Analízis című műsorának vendége volt Barcza György, a PénzSztár versenyt támogató Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Kerekes György, a PénzSztár Versenyközpont vezetője, a Magyar Pénzügyi Almanach főszerkesztője.

ATV: Stúdióbeszélgetés a PénzSztár versenyről

Balázs Árpád, a PénzSztárt támogató PwC Magyarország cégtársa, könyvvizsgálati üzletágának vezetője és Magyari Máté, a 2013. évi győztes MoneySpeaks csapat tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem jelenlegi hallgatója beszélt a versenyről az ATV Kora Esti Start műsorában.

M1: Harmadszorra rendezik meg a PénzSztár versenyt

Idén is megrendezik az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyt – mondta el a PénzSztár Versenyközpont vezetője az M1 vasárnap délelőtti műsorában. Kerekes György hangsúlyozta, hogy nem csak közgazdasági szakközépiskolások jelentkezését várják.

Új Köznevelés: Interjú Dr. Horváth Ilonával

Az Új Köznevelés oktatási tájékoztató havilap áprilisi számában Dr. Horváth Ilonával, a pénzügyi és közgazdasági alapismeretek tantárgy elismert szakértőjével, a PénzSztár verseny középiskolai oktatási szakértőjével olvasható interjú.

MTI: Legyen tantárgy a pénzügyi-gazdasági ismeret

Erről a témáról tanácskoztak a mai PénzSztár konferencián. A NGM belgazdaságért felelős helyettes államtitkára azt mondta, nemzetgazdasági érdek a pénzügyi kultúra fejlesztése, és ki kell nevelni egy új, pénzügyileg tudatos generációt.