A Budapesti Gazdasági Főiskolán 2015. december 3-án lezajlott országos elődöntő végeredménye alapján két gimnázium és két szakközépiskola csapata mérheti össze a tudását a PénzSztár verseny 2015. december 17-én megrendezendő fináléjában.

Egy székesfehérvári, egy győri, egy budapesti és egy békéscsabai négyes szerepelt sikeresen a Takarékbank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett PénzSztár verseny országos elődöntőjében, ahol nyolc csapat 12 különféle feladatból álló játék során mérhette össze a tudását. A feladatok eredményes teljesítéséhez a versenyzőknek nemcsak pénzügyi és gazdasági ismeretekkel kellett rendelkezniük, de szükségük volt általános műveltségre, gyakorlati készségekre és csapatmunkára is.

Házi feladatként a versenyzőknek 2 perces videót kellett készíteniük egy, a környezetükben sikeresen működő vállalkozásról, bemutatva a sikertörténet tanulságait, illetve rövid prezentációra kellett készülniük egy-egy pénzügyi szempontból kiemelkedő történelmi személyiségről. A verseny során a csapatoknak egy szövegben kellett felismerniük és kijavítaniuk a hibákat, összetartozó pénzügyi és gazdasági fogalmakat kellett összepárosítaniuk, ábrákat kellett kommentálniuk és megadott témák alapján kellett érvelniük. Voltak totó típusú feladatok, a pénzvilágban előforduló mozaikszavak, állításokról kellett a diákoknak eldönteniük, hogy melyik igaz és melyik hamis, illetve különféle számadatok nagyságrendjét kellett megbecsülniük.

Az elődöntő végeredménye alapján a következő csapatok jutottak be a fináléba:

  • A csapat neve (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium)
  • Profit-Team (Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája)
  • Wall Street (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár)
  • In-West (Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma)

Az idei versenyre benevezett több mint 1000 csapat közül kikerült legjobb 4 team a december 17-én megrendezendő országos döntőben küzdhet meg egymással a 2015. évi PénzSztár címért. A fődíj a Magyar Takarékszövetkezeti Bank által kibocsátott bankkártyán átvehető, fejenként 100 ezer forint és a HVG által felajánlott egy-egy okostelefon a győztes csapat mind a négy tagjának, de a 2–4. helyezettek is értékes nyereményekben és szakmai díjakban részesülnek a verseny támogatóinak felajánlásából.

Share This